Jabatan Bahasa

Pn. Nadiah bt Hassan

Ketua Jabatan Bahasa

Biodata:

Mempunyai kelayakan Master of Education (Hons) Teaching English as Second Language (TESL) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Bachelor of Education (Hons) Teaching English as Second Language (TESL) Universiti Industri Selangor. Telah berkhidmat di KPTM Bangi dari Julai 2008 hingga sekarang.

red-line
BERKENAAN JABATAN BAHASA (JB)

Jumlah pensyarah dibawah Jabatan Bahasa adalah seramai 31 orang pensyarah. 7 daripadanya adalah pensyarah Bahasa Arab, 22 orang pensyarah Bahasa Inggeris dan 2 orang pensyarah komunikasi. Kesemua pensyarah adalah sangat komited dalam memastikan proses pengajaran dan pembelajaran (P&P) berjalan dengan sempurna.

Jabatan Bahasa merangkumi semua kursus-kursus bahasa seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab. Selain kursus bahasa, terdapat juga kursus lain seperti komunikasi dan pengucapan awam bagi Bahasa Melayu dan juga Bahasa Inggeris. Berikut adalah senarai kursus yang ditawarkan di jabatan ini.

1. HPE 1013 - PROFICIENCY ENGLISH I
  2. HPE 1023 – PROFICIENCY ENGLISH II
  3. HIE 2013 – INTERACTIVE ENGLISH
  4. HCQ 1092 – BAHASA ARAB
  5. HPS 2013 – BASIC ORATORY
  6. HRM 2012 – CAREER MANAGAMENT
  7. ELC 120 – INTEGRATED LANGUAGE SKILLS: LISTENING
  8. ELC 150 – INTEGRATED LANGUAGE SKILLS: READING
  9. ELC 230 – INTEGRATED LANGUAGE SKILLS: WRITING
  10. MGT 269 – BUSINESS MANAGEMENT
  11. TAC 101 –FOUNDATION ARABIC (LEVEL I)
  12. TAC 151 – FOUNDATION ARABIC
INFO AKTIVITI SEMASA

Mohon perhatian kepada semua pelajar yang masih belum mengambil kursus-kursus di bawah untuk mengambil kursus ini pada semester hadapan, SESI JULAI 2015 kerana semester depan adalah SESI TERAKHIR kursus ini akan ditawarkan. Sila berjumpa dengan mentor atau Ketua Jabatan Bahasa untuk mendapatkan konsultansi dan rujukan.

1. Bahasa Arab (HCQ 1092) Program KPTM
  2. Arabic Language I (BAB 101) Program UiTM