Unit Alumni

Ditulis oleh Pentadbir. Posted in Uncategorised

zuhrah

FUNGSI UNIT ALUMNI

  • Mengumpul dan mengemaskini data Alumni Kolej
  • Menjejaki Alumni Kolej
  • Melaporkan status semasa kebolehpasaran Alumni Kolej
  • Menyimpan rekod Alumni Kolej

 

alumni-hebat1-1

alumni-hebat2

 

Sektor Penjadualan dan Peperiksaan

Ditulis oleh Pentadbir. Posted in Uncategorised

jamilah2

jaida2

zarina2  azizul2

SEKTOR PENJADUALAN DAN PEPERIKSAAN (SPP) adalah satu unit di Bahagian Akademik yang mengurus dan menyelaraskan hal ehwal penjadualan kuliah pelajar serta urusan yang berkaitan dengan peperiksaan akhir sehinggalah kepada keputusan peperiksaan dan penyediaan transkrip pelajar.

SPP juga mengendalikan pendaftaran pelajar bagi peperiksaan Malaysian University Entrance Test (MUET) yang diadakan tiga kali setahun mengikut jadual yang ditetapkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia. KPTM Bangi merupakan salah sebuah pusat bagi peperiksaan MUET.

Perkhidmatan yang disediakan oleh Sektor Penjadualan dan Peperiksaan adalah:

  1. Penjadualan Kuliah.
  2. Penjadualan Peperiksaan Akhir
  3. Surat Pengesahan Tamat pengajian
  4. Transkrip Keputusan Peperiksaan
  5. Pendaftaran MUET

Matlamat kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan yang cekap kepada pihak yang berkepentingan, terutamanya kepadpelajar, ibubapa , kakitangan, bahagian-bahagian lain di KPTM serta jabatan-jabatan di luar KPTM.

MS ISO 9001:2008

Posted in Uncategorised

  ISO   
   red-line
  Apakah ISO 9001:2008 ?  
   

ISO 9001:2008 adalah satu standard yang menggariskan asas-asas utama bagi mewujudkan dan melaksanakan Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) yang berkesan dan menepati tujuan penubuhan serta cekap dalam menghasilkan output atau perkhidmatan yang memenuhi kehendak dan pengharapan pelanggan serta pihak-pihak yang berkepentingan dan selaras dengan ketetapan peraturan dan perundangan yang berkaitan.

SKOP pensijilan KPTM Bangi adalah PROSES PENGURUSAN PENGAJARAN & PEMBELAJARAN (P&P) yang merangkumi aktiviti pengajaran & pembelajaran untuk semua program akademik sepenuh masa.

 
     
Polisi Kualiti (Quality Policy)  
 

KPTM menawarkan program pengajian yang berkualiti serta mampu dibiayai ke arah melahirkan tenaga kerja yang berilmu.


KPTM memberikan perkhidmatan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti dengan persekitaran kondusif bagi memenuhi kepuasan pelanggan dengan penambahbaikan secara berterusan melalui pelaksanaan Sistem Pengurusan Berkualiti.

 
     
SKOP Pensijilan  
 

Proses Pengurusan Pengajaran & Pembelajaran (P&P) Yang Merangkumi Aktiviti P&P Untuk Semua Program Akademik Sepenuh Masa

 
    ISO2