SITUASI TERKINI PKPB KPTM BANGI

PENGUMUMAN KEPADA SEMUA PELAJAR KPTM BANGI PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT – PENUTUPAN KOLEJ POLY-TECH MARA BANGI

  1. SELARAS DENGAN KEPUTUSAN KERAJAAN MALAYSIA MELALUI MAJLIS KESELAMATAN NEGARA, TELAH MENGUMUMKAN ARAHAN KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT di SELANGOR, WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA BERMULA DARI 14 OKTOBER 2020 SEHINGGA 27 OKTOBER 2020. SEPANJANG TEMPOH TERSEBUT, SEMUA PdP DAN PEPERIKSAAN DIJALANKAN SECARA ONLINE.
  2. SEMASA TEMPOH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT INI BERKUATKUASA, SEMUA PELAJAR DIGALAKKAN PULANG KE KEDIAMAN MASING-MASING. PELAJAR YANG TIDAK DAPAT PULANG DIMINTA MELAPORKAN DIRI DENGAN PIHAK KEDIAMAN KOLEJ POLY-TECH MARA BANGI. WALAUBAGAIMANPUN, PELAJAR TIDAK DIBENARKAN PULANG JIKA KAWASAN TEMPAT TINGGAL DIKENALPASTI SEBAGAI ZON MERAH.
  3. PELAJAR YANG MANA KEDIAMANNYA BERADA DALAM ZON MERAH DIBENARKAN TINGGAL DI ASRAMA. PELAJAR DARI KAWASAN ZON MERAH HANYA DIBENARKAN PULANG KE KEDIAMAN MASING-MASING SETELAH MENDAPAT KEBENARAN OLEH MAJLIS KESELAMATAN NEGARA (MKN).
  4. BAGI PELAJAR DIPLOMA DAN FOUNDATION, PEPERIKSAAN AKHIR AKAN DIJALANKAN SECARA ONLINE. SILA RUJUK JADUAL PEPERIKSAAN AKDHIR DI LAMAN WEB KPTM BANGI.
  5. PELAJAR DIINGATKAN SUPAYA MEMATUHI SOP DAN ARAHAN PIHAK BERKUASA.

PENGURUSAN KPTM BANGI
13 OKTOBER 2020

NOTIS RASMI

Ikuti perkembangan dan berita terkini

Dapatkan informasi terkini terus ke emel anda

TRUSTWORTHY . SYNERGISTIC . CARING