Pejabat Pengarah
BAHAGIAN KEWANGAN
Jabatan Kewangan terdiri daripada Unit Bajet & Operasi, Unit Akaun Pelajar & Unit Tajaan. Semua unit ini mengendalikan keseluruhan hal kewangan kampus yang berkaitan dengan pelajar, kakitangan dan pihak luar.
UNIT PEMBAYARAN, BAJET & OPERASI
- Membuat pembayaran ke atas tuntutan daripada staf dan pembekal
- Mengurus rekod-rekod hasil & belanja kampus
- Mengurus pentadbiran kewangan
- Menguruskan hal kewangan berkaitan pelajar
- Mengemaskini rekod-rekod kewangan pelajar
- Mengurus hal-hal berkaitan tajaan pelajar
- Menyemak dokumen tajaan
- Berurusan dengan pihak penaja
UNIT AKAUN PELAJAR
- Menguruskan hal kewangan berkaitan pelajar
- Mengemaskini rekod-rekod kewangan pelajar
UNIT TAJAAN
- Mengurus hal-hal berkaitan tajaan pelajar
- Menyemak dokumen tajaan
- Berurusan dengan pihak penaja
WAKTU OPERASI KAUNTER :-
Isnin-Khamis : 8.30 pagi - 1.00 petang
2.30 petang- 4.30 petang
Jumaat : 8.30 pagi - 12.30 petang
2.45 petang-4.30 petang
UNTUK DIHUBUNGI :-
JABATAN KEWANGAN
+603 8925 8309
+6019 313 8961
kew_kptmbg@gapps.kptm.edu.my
- Bilakah bayaran asrama perlu dijelaskan?
Sebulan sebelum menduduki peperiksaan akhir semester. - Bolehkah bayaran dibuat secara ansur-ansur?
BOLEH, bayaran boleh dibuat secara bulanan dan perlu dijelaskan sebulan sebelum menduduki peperiksaan akhir semester. - Apa tindakan kolej sekiranya pelajar masih berhutang?
Pelajar perlu berjumpa dengan Bahagian Kewangan untuk mendapatkan khidmat nasihat pembayaran yuran secara berjadual. - Bagaimana pembayaran boleh dibuat?
Pembayaran boleh dibuat melalui online kaedah (FPX) dengan melayari website E-PAY KPTM - Bagaimana menyemak baki yuran tertunggak?
Baki yuran tertunggak boleh disemak melalui portal SPMP KPTM BANGI - Bolehkah saya memohon untuk membuat bayaran yuran pengajian / yuran lapor diri melalui KWSP?
Bagaimana caranya?
BOLEH. Kaedahnya adalah :
Ibu bapa atau pelajar perlu mengisi Borang Permohonan Pengesahan Pelajar - KWSP yang boleh didapati di Bahagian Kewangan Kolej atau boleh mengisi di Borang Pengesahan